28 Nisan 2009 Salı

ateş emri bekliyoruz

evet arı dostları .şimdi nerden geldi aklıma bilmiyorum ama yazdım işte ateş emri bekliyoruz diye..çünki kovanlar kurmakolu çektiler ateş emri birtürlü gelmiyor havalar müsade etmiyor ..allahın izni ile havaların düzelip ateş emrinin gelmesini bekliyoruz..hal böyle oluncada giden asker sayısı bizden gitmeye devam ediyor :))

sökülmüş erkek arı ve işçi arı yavruları...kovanların önünü böyle görünce moralim çok bozuluyor ama yapacak bişey yok sanırım..bu gün bir taraftan yağmur yağdı bende birtaraftan şurup verdim.bizim buralarda durum bu beklemeye devam ediyoruz ..bazı yörelerde kovan oğul verecek diye bekleyenler var,biz daha anasını göremiyoruzki, oğlunu görelim :)))

2 yorum:

  1. Hasbi kardeşim o arılar sökülmüş arı derken varroa dan dolayı gelişemeyen arılar olduğunu söyliyeyim. Bir varroa ilaçlaması yaparsan iyi olur, eğer yapmışsanda kapalı yavru çok olduğu için bir süre daha devam eder. Çalışmalarınızda başarılar dilerim...

    YanıtlaSil
  2. selahattin abi, evet galiba varoadan olabilir çok teşekkürler formik asit uygulaması yapmıştım .bi ilaçlama haha yapayım en kısa zamanda ..

    YanıtlaSil