10 Şubat 2009 Salı

kafalar karışık

anlaşılan biz arıcıların en iyi sonucu alması için arılarla birimizin konuşması gerekiyor.ve çıkıp ortaya kardeşim ben arılarla konuşabiliyorum onlar en çok bu keki veya şu şurubu seviyor demesi lazım yoksa ben artık ne yapacağımı iyice karıştırdım..yada evdeki bilgisayarın internet kablosunu çeksem nasıl olur acaba internetten yenilik takib etmekte zor iş..
mesele son zamanlarda yapılan invert şurup..ilgilenenler biliyorki şu anda bazı arkadaşlarımız bazı araştırmalara göre artık invert şurup sistemine geçmiş bulunmakta ve uygulamakta.ama bunun tam aksini düşünen ve aynı şekilde araştırmalarla ortaya koydukları idaalarla bu tür yapılan şurupları tavsip etmemekteler ..tamam bu tür çelişkiler arıcılık tarihinde hep olmuş.. ama hani hangi çağda yaşıyoruz diye bir söz vardır,evet arkadaşlar hangi çağda yaşıyoruz birilerinin bu konuyu tam olarak araştırıp noktayı koyması gerekiyor.... bizler bu çağda bu kadar ufak tefek işlerle meşgul olmamamız lazım .daha çakılacak ve tellenecek birsürü çıta var ,varoa ilaçlaması geldi ,narenciyebalı,yayla balı,çam balı,ve benim busene kafaya taktığım kestane balı ..e daha bunun poleni ,sütü,vs.vs..yapılacak çok işler var allahın izni ile .evet arkadaşlar en yakın zamanda bitirelim şu invert meselesini tamammı, devammı.. kolay gelsin..

2 yorum:

  1. selamlar
    sayın hasbi akyol kardeş
    senle hertürlü arı muhabbeti yaparız
    kritik yaparız
    biz buradayız
    lütfen kafan karışmasın

    YanıtlaSil
  2. merhaba invert şurupta şeker şurubuda arı için aynı almanyada yapılan ve 7 yıl süren çalışmanın sonucu bu sorun ise birilerinin hala bunu bilmesine rağmen işlerine gelmeesi amaçları başa oynamak istemesive halada bu sonucu bile bile ısrar etmeleri arı zaten çiçeklerden topladığı gerek meyve şekeri olsun gerek üzüm şekeri olsun bünyelerinde geçirerek inver ediyorlar ve bu bir yılda topladığı en az 500 kg bal demek arılar topladıkları 8 kg balın anca 1 kg depolayabiliyorlar yani bizim vereceğimiz 15 20 kg şeker yada kek hiç bir şekilde arıları yormaz ha bakın şuna katılırım yalnızca şeker şubu ile ana arıya yavru yaptırılırsa arıların ömründe kısalma olabilir hangisi kolayına gelirse onu yap saygılar

    YanıtlaSil